Kedves Vásárlóink! Köszöntjük az újonnan megnyílt Just Nahrin Market webáruházban! Kérdés, termékinformáció, javaslat esetén, keressenek minket az alábbi elérhetőségek bármelyikén: +36 70 789 84 86; justnahrinmarket@gmail.com

Premium minőségű svájci kozmetikumok, étrendkiegészítők, vitaminok, szirupok, levesporok, diétát elősegítő termékek több évtizedes szakértelemmel készítve

Blog

Havasi gyopár

Havasi gyopár

A havasi gyopár (latinul: Leontopodium alpinum) magas koncentrációban tartalmaz antioxidánsokat. Ezek az anyagok megfiatalítják a bőrt, védenek az UV sugaraktól és tartósan ellátják a bőrt nedvességgel. Nem csoda, hogy "az Alpok ezüst csillaga" ilyen közkedveltségnek örvendhet.

Származás:

A havasi gyopár évezredek óta 3400 méteres magasságig elterjedt. A mostoha klíma viszonyok valamint az erős UV napsugárzás olyan egyedi anyagokat fejlesztett ki a növényben, amelyek a túléléshez szükségesek voltak. Az alpesi növények szigorúan védettek, néhány éve azonban kultúrákban termesztik azokat. Így a havasi gyopárt anélkül tudjuk termeszteni, hogy a növény antioxidáns koncentrációját befolyásolnánk 1000 és 1500 méteres magasságban. 

Felhasznált növényi részek:

A havasi gyopár föld feletti részeiből értékes kivonatot nyernek.

A havasi gyopár  felhasználása és hatása:

A havasi gyopár évezredek alatt természetes védelmet fejlesztett ki az erős UV sugárzással szemben, mivel ilyen környezetben fejlődött. Olyan anyagokat hoz létre, amelyek a szabad gyökök hatásától védik a növényt.

Így az "Alpok ezüst csillaga" gazdag cserző anyagokban, tanninekben, amelyeket a kozmetikai iparban a fiatalság forrásának és az idő előtti bőr öregedése elleni csodaszernek tartanak. Az alpesi virág még valamit tud: bizonyíthatóan anbtibakteriális, fertőtlenítő és vénaösszehúzó hatása is van. A benne lévő flavonoidok védenek a seprűvénák kialakulásától. Ha Wallisba utaznának, megtapasztalnák, hogy a havasi gyopár az élelmiszerekben is biztos helyet kapott. Akár az italok adalékaként, de ke-nyérben és csokoládéban is megtalálható. A havasi gyopár egyszerűen kultusz, elcsábít az egyediségével és nagyszerű hatásával. 

Havasi gyopárt tartalmazó termékeink:


Havasi gyopár after shave 60 ml 
Havasi gyopár deo roll-on 50 ml 

Havasi gyopár habtusfürdő 300 ml 

Napozás utáni hidratáló balzsam havasi gyopárral és csipkebo 

Napozó spray havasi gyopárral és sárga enciánnal SPF15 200 ml 

Naptej havasi gyopárral és földi cseresznyével SF30 250 ml 

Vital Just arcradír 50 ml - Provence-i rózsa, havasi gyopár 

Vital Just arctonik 150 ml - Damaszkuszi rózsa, havasi gyopá 

Vital Just Hydrogél 50 ml - Havasi gyopár, sárga moambe - 

Vital Just sminklemosó 150 ml - Damaszkuszi rózsa, havasi gy